Hoe kom ik bij de Ziggo Dome met het Openbaar Vervoer?

disclosure02

Ziggo Dome
De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct achter de Johan Cruijff ArenA en naast het woonwinkelcentrum Villa ArenA. De Ziggo Dome is in juni 2012 geopend. De eerste artiest die er optrad was Marco Borsato op 24 juni 2012. Twee dagen later trad de eerste buitenlandse artiest, de Amerikaanse rockband Pearl Jam, op. Op 10 november 2013 werden in de Ziggo Dome de MTV EMA-Awards uitgereikt, de jaarlijkse muziekprijzen van MTV. Een ander jaarlijks terugkerend spektakel dat sinds 2013 plaatsvindt in de Ziggo Dome, is Holland zingt Hazes, een groots meezingspektakel waarbij Bekende Nederlanders hits van André Hazes zingen.

De hal heeft een capaciteit van 17.000 plaatsen. Op de vloer is plaats voor 6.300 personen, de overige plaatsen zijn op de twee ringen met tribunes. De Ziggo Dome is ontworpen door Benthem Crouwel Architekten. Het hoofdgebouw heeft de vorm van een vierkant zwart blok; de grootte is 90 bij 90 meter, met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant is de Ziggo Dome volledig bekleed met 840.000 ledlampjes, waar videobeelden op getoond kunnen worden.

De grootste concerthal van Nederland wordt omringt door wegen en bestaat uit 2 gebouwen. Bezoekers moeten via een door OeverZaaijer ontworpen entreegebouw aan het Voorplein achter de Johan Cruijff ArenA het gebouw betreden. De beide gebouwen zijn via loopbruggen met elkaar verbonden.

Nadere informatie over de Ziggo Dome

Andere bronnen
Dit artikel is bedoeld voor de grote meerderheid van reizigers en behandelt alleen de belangrijkste opties. Als je op zoek bent naar gedetailleerde informatie, of je reist vanaf minder bekende locaties raadpleeg dan andere bronnen:

Trein

Station Amsterdam Bijlmer ArenA
De Ziggo Dome ligt op ongeveer 7 minuten lopen van station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit is een treinstation, maar metro 50 en 54 en verschillende (streek) buslijnen stoppen hier ook.

Treinen
Treinen die station Amsterdam Bijlmer ArenA aandoen rijden vaak via:

  • Utrecht Centraal
  • Amsterdam Centraal
  • Schiphol Airport

Mocht er geen rechtstreekse trein zijn uit jouw regio, dan kunt je vaak overstappen op een van deze stations. Station Amsterdam Bijlmer ArenA is per trein rechtstreeks, zonder overstappen bereikbaar vanuit:

  • Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Den Haag HS en Rotterdam Centraal
  • Ede-Wageningen, Arnhem Centraal, Nijmegen
  • ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo
  • Uitgeest, Zaandam, Breukelen, Woerden, Gouda, Driebergen-Zeist, Rhenen

Metro
De Ziggo Dome is ook prima bereikbaar met de metro vanuit de meeste treinstations in Amsterdam.

Station Metro Richting
Station Amsterdam Centraal M54 Gein
Station Amsterdam Amstel M54 Gein
Station Amsterdam Sloterdijk M50 Gein
Station Amsterdam Lelylaan M50 Gein
Station Amsterdam Zuid M50 Gein
Station Amsterdam RAI M50 Gein
Station Duivendrecht M50 + M54 Gein


Metrolijn 52 (Noord/Zuidlijn)
Wilt je met de Noord/Zuidlijn naar de Ziggo Dome? Dat kan, maar je moet dan één keer overstappen.

Richting Zuid
Omdat de Ziggo Dome ten zuiden van Amsterdam is gelegen, zal het vaak het snelste zijn om metro 52 richting station Zuid te nemen. Het eindpunt van deze metro is station Zuid. Op station Zuid ga je met de trap naar beneden. Je hoeft niet door de poortjes en checkt niet uit. Beneden de trap ga je naar links en met de trap of roltrap weer omhoog naar het perron van Metro 50 richting Gein. Metro 50 brengt je vervolgens naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA.

Richting Noord
Wilt je liever via Centraal Station reizen, of bent je per ongeluk in metro 52 richting Noord gestapt? Stap dan op Centraal Station over op metro 54 richting Gein. Metro 54 brengt je vervolgens naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA.

Looproute vanuit trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA
De Ziggo Dome is vanaf het station ongeveer 7 minuten lopen. Het is een makkelijke looproute. Het Entree Gebouw van de Ziggo Dome ligt als het ware achter de de makkelijk herkenbare Johan Cruijff ArenA. Verlaat de metro- of trein en loop richting de roltrap- of lift. Als je uit de metro bent gestapt, loop je tegengesteld aan de rijrichting; richting de achterzijde van de metro dus. Ga met de roltrap of lift naar beneden en check uit bij de juiste vervoerder. Voor de trein check je uit bij een poortje van de NS. Als je met de metro bent gekomen, check je uit bij het GVB.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 01

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 02

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 03

Na het uitchecken loop je naar links en verlaat je het station via een van de glazen schuifdeuren. Let op dat je naar links loopt de Johan Cruijff Boulevard op. Als je naar rechts loopt kom je in winkelcentrum de Amsterdamse Poort.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 04

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 05

Via de Johan Cruijff Boulevard loop je in 7 minuten via de Johan Cruijff ArenA naar de Ziggo Dome. De Johan Cruijff Boulevard is onder andere herkenbaar aan de grote Pathé Arena bioscoop en grote MediaMarkt, Decathlon en Prénatal winkels.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 06

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 07

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 08

Je loopt voorbij de grote Decathlon winkel langs de ingangen van de vakken Zuid J / H van het stadion en slaat vervolgens rechts af de hoek om. Loop langs de gekleurde pilaren richting woonwinkelcentrum Villa ArenA.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 09

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 10

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 11

Vervolgens sla je weer rechtsaf de wandel- en fietsstraat De Passage in. Ga het betonnen viaduct onderdoor. Let zo nodig ook op de grote groene wegwijzers met daarop Endemol/Dome.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 12

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 13

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 14

Onder het viaduct bevindt zich de hoofdingang (E) van de Johan Cruijff ArenA. Voorbij de hoofdingang vind je de Official Ajax Fanshop ArenA. Steek hier over; de ingang van de Ziggo Dome is schuin tegenover de Ajax Fanshop. Loop langs de ticketshop en Café Baco naar de ingang.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 15

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 16

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 17

Welkom in de Ziggo Dome en geniet van de show!

Looproute vanuit metrostation Strandvliet
Net als de Johan Cruijff ArenA ligt de Ziggo Dome tussen 2 metrostations in. Als je met de metro komt, is het ook goed mogelijk om uit te stappen op metrostation Strandvliet. Ook vanuit dit station is het ongeveer 7 minuten lopen. Je vermijdt dan het drukke station Amsterdam Bijlmer ArenA en de drukke Johan Cruijff Boulevard. ‘s Avonds in het donker kunnen sommigen deze route misschien als minder prettig ervaren.

Loop in de richting van de voorzijde van de metrotrein en ga via de trap naar beneden. De ArenA is aangegeven op een blauw bord onder aan de trap en op een grote groene wegwijzer buiten. Check uit bij de GVB-poortjes en verlaat het station naar rechts.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 18

Ga onder de smalle viaduct door en loop rechtdoor, langs het hek van het trainingsveld. De Johan Cruijff ArenA is zichtbaar aan de linker kant. Volg het hekwerk van het trainingsveld in de richting van de kleine rotonde en sla aan het einde van het hekwerk linksaf. Loop in de richting van de Johan Cruijff Boulevard, dat is aangegeven op de grote groene wegwijzer.

[Alternatief] Het is ook mogelijk om via het terrein van het stadion te lopen. Loop in dat geval rechtsom, tegen de klok in, in de richting van de hoofdingang (E).

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 19

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 20

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 21

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 22

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 23

Je ziet nu de Johan Cruijff ArenA links. De ingang van de Ziggo Dome is aan de overkant, tussen de eerste twee gebouwen achter het viaduct.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 24

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 25

Route vanuit station Duivendrecht
Als je per trein bent aangekomen op station Duivendrecht kun je overstappen op de metro 50 en 54 richting Gein naar metrostation Strandvliet (1 halte) of station Bijlmer ArenA (2 haltes). Er is echter ook een goede, makkelijke wandelroute naar de Ziggo Dome via de Johan Cruijff ArenA. De wandeling naar de Ziggo Dome vanuit station Duivendrecht duurt ongeveer 15 minuten.

Wandelroute
Het station bestaat uit 2 niveaus. Ga helemaal naar beneden en verlaat het station via de trap naar de begane grond. De ArenA staat aangegeven op het blauwe bord onderaan de trap. Zorg dat je uitcheckt bij de juiste vervoerder. Loop bij het verlaten van het station naar rechts.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 26

Steek vóór de grote groene wegwijzer met Johan Cruijff Boulevard links het zebrapad over naar de wandelroute, die begint bij de bushalte en het parkeerterrein Q-Park P+R Stationsplein. Loop tussen het parkeerterrein en de spoordijk door. Nu is het een kwestie van de wandelroute volgen tot je de Johan Cruijff ArenA ziet. Je passeert metrostation Strandvliet aan je linkerzijde.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 27

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 28

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 29

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 30

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 31

hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 32

Vervolg de route naar rechts via het hekwerk van het trainingsveld, zoals hierboven beschreven, of de alternatieve route via het stadionterrein.
hoe kom ik bij de ziggo dome met het ov openbaar vervoer 33

Bus
De Ziggo Dome is ook goed bereikbaar per bus. Busstation Bijlmer ArenA is het belangrijkste busstation voor Amsterdam-Zuidoost (Bijlmer). Streeklijnen uit onder andere Utrecht, Haarlem, Aalsmeer, Weesp, Purmerend, Mijdrecht en Almere vinden er hun eindpunt/tussenstop, evenals diverse stadsdiensten en nachtbussen. Het busstation bevindt zich onder de sporen. Je vindt hier onder andere de volgende bussen:

Stadsbus
44 Diemen
47 Gaasperplas – Holendrecht
66 Diemen – IJburg

Streekbus
49 Gaasperplas – Weesp
120 Holendrecht – Abcoude – Breukelen – Maarssen – Utrecht CS
126 Vinkeveen – Wilnis – Mijdrecht
171 Amstelveen – Aalsmeer
202 Muiden – Naarden P+R Gooimeer – Blaricum Tergooi
209 Muiden – Naarden P+R Gooimeer – Blaricum Tergooi – Laren
255 Haarlem

R-net
300 Amstelveen – Schiphol – Hoofddorp- – Haarlem
323 Muiden – Almere Poort – Almere Stad – Almere Parkwijk
328 Muiden – Almere ‘t Oor – Almere Haven
356 Amstelveen – Haarlem

Nachtbus
285 Centraal Station – Rembrandtplein – Amstelstation – Bijlmer ArenA – Holendrecht – Gein
287 Centraal Station – Rembrandtplein – Oost – Diemen – Geinwijk – Bijlmer ArenA
N26 Amsterdam Leidseplein – Bijlmer ArenA – Mijdrecht – Wilnis – Woerden (Nachtversie van lijn 126)
N30 Bijlmer ArenA – Amstelveen – Schiphol – Hoofddorp – Haarlem Station – Driehuis – IJmuiden (Nachtversie van lijn 300)

Laatste update: 10 juli 2022Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.