Hoe kom ik bij Vakantiepark Landal Ameland State met het Openbaar Vervoer?

disclosure02

Landal GreenParks
Landal GreenParks is een in Nederlandse bedrijf dat ruim 90 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije exploiteert. In totaal heeft Landal bijna 15.000 vakantieaccommodaties in beheer. Daarnaast beschikt Landal over zeven campings met ongeveer 1300 kampeerplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,8 miljoen gasten 14,5 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ongeveer 3000 medewerkers. In Nederland zijn er ongeveer 56 Landal complexen.

Landal GreenParks hecht aan haar groene, duurzame imago en de betrokkenheid met de omgeving en de mensen. De parken zijn doorgaans rustig, zelfs als ze volgeboekt zijn. Hoewel ieder park van Landal op zich staat en zijn eigen karakter en faciliteiten heeft, zullen vaste gasten zich op de verschillende Landal parken makkelijk thuis voelen vanwege de herkenbaarheid, de mate van standaardisering van de inrichting, logistiek en werkwijze. Hoewel de faciliteiten dus per park verschillen, zijn de accommodaties van alle gemakken voorzien. Vaak tref je in het appartement of bungalow een vaatwasser, combimagnetron, koffiezetapparaat, TV, Netflix, DVD-speler, Stereo en WiFi. Op (of nabij) het complex is er vaak een mooie tuin, een speelruimte en speeltuin voor kinderen. Ook zijn zijn er vaak mogelijkheden om fietsen te huren en zijn er wasmachines beschikbaar om de vakantiewas te doen. Soms is er een restaurant, een (overdekt) zwembad en zijn er beauty en wellness faciliteiten.

De prijzen bij Landal zijn buiten de schoolvakanties aanzienlijk lager dan in het hoogseizoen. De wisseldagen (aankomst en vertrek) zijn in principe altijd op maandag en vrijdag.

Landal Ameland State
Landal Ameland State is een heerlijk vakantiepark direct bij de strandopgang aan de noordzijde van het oude ansichtkaartendorpje Nes op het Nederlandse Waddeneiland Ameland. De veerhaven van Nes ligt net ten zuiden van het dorp. Het complex is fantastisch gelegen. De groen licht uitstralende straatlantaarns die de strandopgang ‘s-avonds fraai verlichten, beginnen bij het park en de bushalte van lijn 2 is tegenover de ingang. Het centrum van het dorp ligt op ongeveer 5 minuten fietsen. De fietstocht naar de veerhaven duurt ongeveer 10 minuten.

In het gebouw van Landal Ameland State is ook Grand Café Brood gevestigd, met een ingang binnendoor voor de Landal gasten. Het vriendelijke en gezellige restaurant heeft een terras aan de strandopgangzijde. Gasten van Landal kunnen gebruikmaken van de handige afhaalservice en bijvoorbeeld pizza’s, patat en snacks bestellen, die in het appartement kunnen worden opgegeten.

Sommige appartementen hebben uitzicht op de duinen en de strandopgang, wat een gezellig gezicht is. Er is een speelruimte met tafeltennistafel voor de kinderen en er zijn wat vitrines met supermarktartikelen. Fietsen kunnen naast het gebouw in de afgesloten fietsenstalling gestald worden. Achter de fietsenstalling zijn ondergrondse afvalcontainers. Er is een smalle uitgang aan deze zijde van het pand. In de kelder van het complex nabij de receptie zijn er wasmachines en droogtrommels beschikbaar, waar tegen betaling de vakantiewas kan worden gedaan. De benodigde muntjes hiervoor zijn te koop bij de receptie.

De appartementen zijn voorzien van 2 koffiezetapparaten (voor cups en pads), waterkoker, kleine vaatwasser, combimagnetron, TV, Netflix, DVD-speler, Stereo en gratis WiFi. Er is een douchecabine en een apart bad. Er zijn appartementen beschikbaar voor 2 tot en met 4 personen. Let er wel op dat veel appartementen 1 slaapkamer hebben, met een bedbank (voor bijvoorbeeld kinderen) in de woonkamer. Dit maakt het appartement wel aanzienlijk goedkoper dan gebruikelijk.

Hieronder kun je de officiële plattegrond van Landal Ameland State openen of downloaden. Dit maakt het uitzoeken van het gewenste appartement makkelijker.

(Klik op de afbeelding om een grote kaart in een nieuwe tab te openen)
plattegrond landal ameland state 600 x 424

Klik hier voor de beschikbare appartementen.

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 01

Ameland
Ameland is een van de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden en behoort tot de provincie Friesland. Ten westen van Ameland ligt Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien. Het gehele eiland valt onder één gemeente, die dezelfde naam draagt. Op 1 januari 2019 telde het Waddeneiland, en dus ook de gemeente, 3.673 inwoners. Op het eiland bevinden zich vier dorpen: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Daarnaast bevinden zich er de buurtschappen Kooiplaats en Ballumerbocht.

De natuur op Ameland bestaat uit strand, zandduinen, aangelegde bossen en drassige gebieden. Ten oosten van Buren ligt het Oerd, een drassig natuurgebied waar veel vogels leven en waar zeewater via een aantal geulen vrij in- en uitstroomt. De totale strandlengte is 27 km en de totale lengte van de fietspaden is ongeveer 100 km.

De eerst bekende vermelding van Ameland komt uit een schenking van Reginmunt aan de Abdij van Fulda uit het begin van de 9e eeuw. Het eiland werd genoemd als het ‘Insula que dictur Ambla’ (het eiland Ambla geheten). Wanneer zich de eerste mensen op Ameland begaven is onduidelijk maar het eiland zal in ieder geval vanaf het jaar 850 bewoond zijn geweest.

In 1940 werden Duitse troepen naar Ameland gebracht. Binnen enkele uren was Ameland onder de controle van het Duitse leger. Omdat Ameland weinig strategische waarde had voor de geallieerden is er nooit een invasie uitgevoerd op Ameland. De Duitse troepen gaven zich pas op 3 juni 1945 over, bijna een maand na de capitulatie van nazi-Duitsland. Op Ameland zijn meerdere bunkers door de Wehrmacht aangelegd die deel uitmaakten van de Atlantikwall.

In de Tweede Wereldoorlog werd door de Duitsers op het vaste land de pier van Holwerd aangelegd ten behoeve van de veerdienst naar Ameland. Na de oorlog werd de passagiersdienst vanaf Holwerd uitgevoerd en kwam de veerdienst bij Nes, aan de zuidkant van Ameland. Hier liggen de veersteiger en de jachthaven van het eiland. Wagenborg Passagiersdiensten onderhoudt de veerdienst tussen Nes en Holwerd.

Waarom Ameland?
In “Best in Travel 2020” van de gerenommeerde Australische uitgever Lonely Planet stond Nederland wereldwijd op nummer zeven, met een eervolle benoeming voor Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de Waddeneilanden. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag je zeker niet overslaan volgens Lonely Planet: “Voor de complete ervaring, begin je bij eb aan een begeleide wadlooptocht over de bodem van de zee”.

Er zijn zeer veel redenen om naar Ameland te gaan. Een vakantie naar Ameland is pure ontspanning. Er zijn geen stoplichten, treinen, trams, metro’s of snelwegen. Je gaat als het ware terug in de tijd. De stranden, duinen en landschappen zijn eindeloos en onbedorven. Afgezien van enkele kwalitatief goede klassieke houten strandpaviljoens, is er geen horeca op het strand.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, mag je wel je auto meenemen naar Ameland. Alleen op Vlieland en Schiermonnikoog zijn auto’s zonder vergunning niet toegestaan. Verreweg de meeste toeristen die naar Ameland gaan, laten hun auto echter achter op het vaste land en verplaatsen zich per (huur)fiets, per bus, taxi of wandelend over het eiland. Omdat de haven van Holwerd via Leeuwarden ook prima te bereiken is met het openbaar vervoer, is Ameland – net als de andere Waddeneilanden – een perfecte bestemming voor een autoloze vakantie.

“Het plezier begint al op de veerboot”, wordt vaak gezegd. Doordat je een voor Nederlandse begrippen vaak een aardig reisje moet maken om op Ameland te komen en je arriveert in een totaal andere wereld dan bijvoorbeeld de Randstad, heb je het gevoel dat je een buitenlandse reis aan het maken bent. Eenmaal op het eiland doe je je boodschapjes gewoon weer bij de Spar of de Jumbo. Je spreekt er Nederlands, maar je ervaart er meteen ook de vriendelijke, rustige en nuchtere Friese eilandsfeer.

De Waddeneilanden krijgen bovendien veel meer zonuren en minder regen dan de rest van Nederland. De wolken waaien snel over en de lucht is er opvallend vaak stralend blauw. Verder is er goede en gezellige horeca op het eiland en is er van alles te doen. Eerlijk gezegd hebben wij nog nooit iemand gesproken, die spijt heeft gehad van een vakantie naar Ameland.

Nadere informatie

Andere bronnen
Dit artikel is geschreven door een liefhebber van de Waddeneilanden. Het is bedoeld voor de meerderheid van reizigers en behandelt alleen de belangrijkste opties. Als je op zoek bent naar gedetailleerde informatie, of je reist vanaf minder bekende locaties raadpleeg dan andere bronnen:



Hoe kom ik er?
Alle bewoonde Waddeneilanden hebben een regelmatige veerdienst, die gaat naar een dichtbijgelegen haven op het vaste land (door eilanders De Wal genoemd). Deze haven is voor bijna alle Waddeneilanden anders. De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Halte Veer Holwerd. Holwerd is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân in de provincie Friesland, ten noordwesten van Dokkum.

Hoe je met het openbaar vervoer in Holwerd komt, hangt uiteraard af van je vertrekpunt of route. Maar omdat de stad Leeuwarden centraal gelegen is in de provincie Friesland en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, zal de meerderheid van de reizigers via Leeuwarden reizen. Vanaf het busstation naast treinstation station Leeuwarden, is er een regelmatige busdienst naar Bushalte Veerdam bij de haven van Holwerd.

Vanuit Dokkum is de veerhaven Holwerd ook bereikbaar, maar met één overstap of rechtstreeks met een belbus.

Belbus 7071
Deze belbus rijdt van Dokkum naar Holwerd en terug. Voor De Opstapper moet vooraf worden gereserveerd. Dit kan op de volgende manieren:

Tel: 0800 – 280 28 03
Sms: 0800 – 280 28 03
E-mail: e-mail@kijlstra.nl
Website: Arriva.nl, invulformulier

Trein

Station Leeuwarden
Station Leeuwarden is het voornaamste treinstation in Leeuwarden. Dit station is per intercity rechtstreeks en zonder overstappen bereikbaar vanuit:

  • Rotterdam Centraal
  • Utrecht Centraal
  • Amersfoort Centraal
  • Zwolle
  • Meppel
  • Den Haag Centraal
  • Schiphol Airport
  • Amsterdam Centraal
  • Amsterdam Zuid
  • Almere Centrum
  • Lelystad Centrum

Vaak is er 1 intercity per uur naar Leeuwarden zonder overstap en een half uur later een trein met een overstap in Zwolle op hetzelfde perron (6,7). Let op: indien je de rechtstreekse trein neemt, is het vaak raadzaam om in het voorste treinstel te stappen, omdat het achterste deel van de 2 treinstellen soms in Zwolle losgekoppeld wordt en daar achterblijft. Indien je in het verkeerde treinstel zit, heb je in Zwolle de meeste tijd om met je bagage naar voren te lopen. Feitelijk heb je dan helaas toch een overstap, terwijl een rechtstreekse trein het fijnste is.

Indien je niet in- of nabij een van bovengenoemde intercity stations woont, kun je er vaak met een sprinter, stoptrein of sneltrein naar toe reizen. Station Zwolle is een belangrijk overstapstation op deze route.

Je kunt ook met sprinters, stoptreinen en sneltreinen naar station Leeuwarden reizen vanuit de volgende plaatsen: Meppel, Sneek, Stavoren, Harlingen Haven, Groningen. Een deel van deze diensten wordt uitgevoerd door Arriva en niet door de Nederlandse Spoorwegen. Let op het juiste paaltje of poortje bij het in- en uitchecken; iedere vervoerder heeft zijn eigen poortjes.

Routebeschrijving vanaf station Leeuwarden
Als je met de trein aankomt op station Leeuwarden, volg je de perrons richting de voorzijde van de trein richting de uitcheckpoortjes nabij de stationshal.

Uitchecken bij de juiste vervoerder
Let op dat er op station Leeuwarden treinen aankomen van de Nederlandse Spoorwegen en van Arriva. Beide vervoerders hebben hun eigen in- en uitcheckpoortjes en paaltjes. Je moet altijd uitchecken bij de vervoerder waar je ook bent ingecheckt, ook al ben je nog niet op het eindpunt van je treinreis. Dit geldt dus ook bij overstappen! Stap je van een trein van de NS over op een trein van Arriva, dan moet je eerst uitchecken bij de NS en vervolgens weer inchecken bij Arriva. De poortjes- en paaltjes van de NS zijn geel van kleur. De poortjes- en paaltjes van Arriva zijn lichtblauw.

Verlaat het station naar links
Het busstation van Leeuwarden bevindt zich links van (en ten westen van) treinstation Leeuwarden. Het is niet nodig de stationshal in te gaan. Na het verlaten van het open gedeelte van de stationshal door de deur, gaat er een brede gang naar links richting het busstation naast het treinstation. Aan het eind van deze gang zie je boek- en tijdschriftenwinkel AKO. Rechts van de AKO is er een in- en uitgang van het treinstation aan de zijde van het busstation.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 02

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 03

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 04

Na het verlaten van het station aan de zijde van de AKO ga je naar links en zie je het busstation van Leeuwarden al voor je. Het begin met een groot informatiebord waarop je een overzicht ziet van de lijnnummers van de vertrekkende bussen, de rijrichting, de letter van de vertrekhalte (het perron) en het aantal minuten tot aan het vertrek van de bus. Dezelfde informatie kun je ook online zien, bijvoorbeeld op de site van 9292. Klik hier voor de vertrektijden.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 05

Buslijn 350 Qliner Alkmaar – Leeuwarden
Reizigers uit met name Noord-Holland (uit het gebied ten noorden van Amsterdam), kiezen er vaak voor om met Buslijn 350 Qliner van Alkmaar naar busstation Leeuwarden te reizen. De Qliner is een snelbusformule. De “Q” staat voor de Engelse woorden Quick en Quality. Het tarief is hetzelfde als voor een rit met een normale streekbus en je kunt gewoon je OV-chipkaart gebruiken. Lijn 350 rijdt van Alkmaar via Heerhugowaard, Wieringerwerf, Den Oever, Afsluitdijk naar Busstation Leeuwarden. Klik hier voor de dienstregeling van Arriva voor Friesland.

Bus 66 of 166 Leeuwarden – Holwerd
Ga op het busstation van Leeuwarden op zoek naar bus 66 of 166, richting Bushalte Veerdam, Holwerd. Vaak zul je naar perron E of J verwezen worden. Eenmaal bij de halte met de juiste letter aangekomen, zie je een monitor met informatie voor die specifieke halte. Onder de grote letters boven de perrons, zie je eveneens een bord met informatie over die halte. Hier zie je 66 of 166 Holwerd / Ameland, met een icoontje van een veerboot. Als je dat ziet, weet je dus zeker dat je goed zit. Op de comfortabele houten banken vóór de halte, kun je vervolgens wachten totdat de bus arriveert. Als de bus aankomt hoef je alleen nog over te steken naar de halte. Doe voorzichtig, let op eventuele kinderen en kijk naar links, omdat er ook andere bussen langs kunnen komen die net zijn weggereden van een andere halte.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 06

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 07

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 08

Aankomst Bushalte Veerdam, Holwerd
De bus stopt bij Bushalte Veerdam, Holwerd, nabij het kaartjesloket en de wachtruimte van Wagenborg Passagiersdiensten, die de veerdienst naar Ameland uitvoert.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 09

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 10

Tickets
Iedereen die zonder auto naar Ameland wil kan weer op de bonnefooi reizen. Het is wel handig om je veerdienstticket van tevoren online te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Het ticket is geldig op alle dagen binnen de periode van het jaar die de reiziger zelf kiest. Je reserveert dus NIET voor een specifieke datum en/of afvaart (behalve als je een auto meeneemt). Er zijn 2 perioden: De zomerperiode van april t/m september en de basisperiode van oktober t/m maart. De datum van de heenreis is bepalend voor de keuze van de periode.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 11

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 12

Veerdiensten
Er zijn 3 typen veerdiensten: de gewone veerdienst, de sneldienst en de watertaxi.

De gewone veerdienst is de meest bekende. De reis naar Ameland duurt met de standaard veerboot vanaf het sluiten van de klep tot het openen van de klep ongeveer 50 minuten. Je kunt wandelen tijdens de reis en het buitendek op. Er is horeca op de boot en gratis WiFi. Fietsen, scooters en auto’s kunnen tegen betaling mee. Tijdens het bestellen van de tickets online kun je deze optie aankruisen. Voor auto’s, bussen en vrachtauto’s dient er een specifieke datum en afvaart gereserveerd te worden. Koffers, rugzakken en tassen kun je voor vertrek in een bagagekar plaatsen. Dit dien je zelf te doen; het is in geen taak van het personeel en de bagage wordt niet gelabeld. De karren worden als een soort treintje aan boord gereden en na aankomst er weer vanaf.

De sneldienst is een snelle boot op 2 drijvers. De reis naar Ameland duurt met de snelle veerboot vanaf het sluiten van de deuren tot het openen ongeveer 20 minuten. De sneldienst is duurder dan de gewone veerboot. Tijdens de reis zit je in een stoel. Er is geen horeca aan boord en voertuigen kunnen niet mee (met uitzondering van kinderwagens en buggy’s). Bagage plaats je in bagagerekken aan boord, dus niet in een bagagekar.

De Watertaxi is alleen op afroep beschikbaar via telefoonnummer 0900 – 9238.


Aankomst in Ameland
Na aankomst van de veerboot in de veerhaven van Ameland, net ten zuiden van het dorp Nes, verlaat je de boot en volg je de stroom mensen. Buiten zie je de bagagekarren al staan, die weer als een treintje van de veerboot zijn gereden. Uiteraard zoekt je jouw bagage en pakt deze van de kar.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 13

Er zijn nu verschillende opties om je reis te vervolgen.

Bus
Als je de veerboot hebt verlaten en de stroom mensen volgt, zie je al snel de bushalte met 2 wachtende bussen. Het is gebruikelijk, dat de bussen wachten op de veerboot zodat je snel en makkelijk kunt overstappen. Vaak staan er ook taxi’s bij het busstation. In de bussen op Ameland kun je reizen met je OV-chipkaart, maar er kan ook een kaartje in de bus gekocht worden. Betalen met contant geld in de bus op de Waddeneilanden is niet meer mogelijk. Je kunt voorafgaand aan je reis een e-ticket (geprint of op je telefoon) kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva- of glimble app. Opladen van de OV-chipkaart kan in de Arriva bussen en bij de Primera in Buren.

Er zijn op Ameland 2 buslijnen:

Lijn 1 gaat naar het westen van het eiland en rijdt tussen Nes Veerhaven, Nes, Ballum, Hollum en Strand Vuurtoren
Lijn 2 gaat meer naar het oosten en rijdt tussen Nes Veerhaven, Buren, Nes Strand, en Nes. Deze bus stopt ook bij Landal Ameland State en Camping Duinoord.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 14

Klik hier voor de dienstregeling van Arriva voor Friesland.

Om naar Landal Ameland State te reizen, stap je bij Bushalte Veerhaven dus in bus 2. Deze bus rijdt ieder half uur en rijdt via het dorp Buren naar Bushalte Strand Nes. Deze bushalte is voorzien van een houten wachthuisje met een rood pannendak en bevindt zich tegenover de ingang van het Landal gebouw en de strandopgang. Omdat de bus via het dorp Buren rijdt, maakt hij dus een omweg en duurt de rit ongeveer 17 minuten. De rit per fiets duurt 10 minuten, maar doorgaans zal het nog enige tijd duren om bij de fietsverhuurder te komen en je fiets in ontvangst te nemen, zodat de fiets niet sneller is.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 15

hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 16

Fiets
Ameland is een prima eiland om te fietsen. Er is ongeveer 100 kilometer fietspad en de fiets – al dan niet elektrisch – is het populairste vervoermiddel onder toeristen. Je kunt tegen betaling je eigen fiets meenemen op de gewone veerboot. Veel toeristen huren echter een fiets. Naar verluid zijn er 11 verhuurpunten op het eiland en de kwaliteit van de fietsen is uitstekend. Het is aan te raden om voor vertrek je fiets al te reserveren via Internet. Zo weet je zeker dat de fiets van jouw keuze beschikbaar is. Desgewenst kun je je fiets vaak meteen online betalen.

Fietsenverhuur op Ameland is een geolied proces, uitgevoerd door personeel met veel routine. Fietsverhuurders bieden vaak ook extra diensten aan, zoals bagageservice en pechservice. Als je in Landal Ameland State verblijft is de bagageservice een goed optie. De fietsverhuurder labelt dan bij aankomst je bagage, die dan vervolgens met een busje van het bedrijf naar je verblijfplaats (appartement of camping) wordt gebracht. Je begint je vakantie dan meteen met een ontspannende fietstocht naar je verblijfplaats en hoeft niet met je bagage te zeulen. Al fietsend leer je het eiland al een beetje kennen en onderweg kun je boodschappen alvast doen bij de Jumbo of Spar, die op je route liggen. Naar Landal Ameland State fiets je in ongeveer 10 minuten.

Een bekende fietsverhuurder op Ameland is Fietsverhuur Kiewiet Ameland. Deze heeft 3 vestigingen op het eiland, waaronder een grote vestiging met bagageservice nabij de veerhaven. Na het verlaten van de veerboot moet je nog wel 5 minuten met je bagage de Veerweg aflopen in de richting van het dorp Nes. Fietsverhuur Kiewiet Ameland zit net voorbij de jachthaven, bij het havenkantoor en restaurant De Piraat. Kiewiet heeft ook een kleinere vestiging bij Camping Duinoord, op enkele minuten lopen van het Landal park. Buiten het hoogseizoen kun je de fietsen ook rechtstreeks bij de receptie van Landal Ameland State huren.
hoe kom ik bij landal ameland state met het openbaar vervoer 17

Fietsroute naar Landal Ameland State
Klik hier voor de door de ANWB aanbevolen fietsroute van de veerhaven naar Landal Ameland State.

Van belang is dat je vanaf de Veerboot de Veerweg (dam) in noordeljke richting richting de rotonde en het dorp Nes volgt. Persoonlijk kiezen wij ervoor om bij de rotonde rechtsaf te slaan richting de Jumbo en bij de Jumbo meteen weer linksaf richting het centrum van het oude dorpje Nes. Als het ware om de Jumbo heen dus. Je boodschappen kun je alvast bij de Jumbo doen of even later bij de Spar in het centrum van het dorp.

In het centrum wordt het wat lastiger, omdat dit bestaat uit kleine straatjes en voetgangersgebieden. Probeer de richtingsborden Nes Strand Duinoord te volgen. De markante Dorpstoren Nes, de Spar, het huisje met Noord en Zuidhollandsche Reddingsmaatschappij op de gevel en restaurant De Chinees Hong Yun liggen langs de route. Uiteindelijk kom je op de Strandweg en kom je langs het aan de rechterzijde van de weg gelegen Natuurcentrum Ameland, een gebouw met een markante uitkijktoren. Blijf de Strandweg volgen. Landal Ameland State ligt aan het einde van de Strandweg, vlak voor de strandopgang.

Taxi
Bel voor een taxi of taxibusje op Ameland, of reserveer via de websites van onderstaande bedrijven. Beide bedrijven zijn nabij de veerhaven gevestigd.

Taxi De Boer
Achterdijken 20G
9163 JV, Nes Ameland
06-3335000

Cosi-Tax
Achterdijken 84
9163 JV, Nes Ameland
0519-543200

Geniet van je bezoek aan Landal Ameland State!

Laatste update: 5 september 2022



Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.