Hoe kom ik bij Woonmall Villa ArenA met het Openbaar Vervoer?

disclosure02

Woonmall Villa ArenA
Woonmall Villa ArenA is met meer dan 50 woonwinkels het grootste woonwinkelcentrum van Nederland. Villa ArenA is 7 dagen per week open en je vindt hier alles op het gebied van wonen: van badkamers, vloeren en keukens tot meubels, kunst en decoratie. Van binnen is de overdekte woonmall (75.000m2) sfeervol en modern ingericht.

Er zijn 5 verschillende restaurants waar je gezellig kan zitten, eten en drinken. Er is ook een kinderspeelplein, waar kinderen elke zaterdag en zondag gratis kunnen spelen en knutselen onder deskundig toezicht. Ook is er een kinderbioscoop waar de nieuwste films draaien. Woonmall Villa ArenA bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van station Amsterdam Bijlmer ArenA en is daarom goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De Ziggo Dome, de Johan Cruijff ArenA, AFAS Live, multiplex-bioscoop Pathé Arena en een aantal megastores en restaurants bevinden zich op loopafstand. Honden zijn welkom in Villa ArenA. De woonmall is met de auto ook makkelijk bereikbaar via de A2 en je kunt direct boven en onder Villa ArenA parkeren.

Nadere informatie over Woonmall Villa ArenA

Andere bronnen
Dit artikel is bedoeld voor de grote meerderheid van reizigers en behandelt alleen de belangrijkste opties. Als je op zoek bent naar gedetailleerde informatie, of je reist vanaf minder bekende locaties raadpleeg dan andere bronnen:

Trein

Station Amsterdam Bijlmer ArenA
Woonmall Villa ArenA ligt op ongeveer 5 minuten lopen van station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit is een treinstation, maar metro 50 en 54 en verschillende (streek) buslijnen stoppen hier ook.

Treinen
Treinen die station Amsterdam Bijlmer ArenA aandoen rijden vaak via:

  • Utrecht Centraal
  • Amsterdam Centraal
  • Schiphol Airport

Mocht er geen rechtstreekse trein zijn uit jouw regio, dan kunt je vaak overstappen op een van deze stations. Station Amsterdam Bijlmer ArenA is per trein rechtstreeks, zonder overstappen bereikbaar vanuit:

  • Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Den Haag HS en Rotterdam Centraal
  • Ede-Wageningen, Arnhem Centraal, Nijmegen
  • ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo
  • Uitgeest, Zaandam, Breukelen, Woerden, Gouda, Driebergen-Zeist, Rhenen

Metro
Woonmall Villa ArenA is ook prima bereikbaar met de metro vanuit de meeste treinstations in Amsterdam.

Station Metro Richting
Station Amsterdam Centraal M54 Gein
Station Amsterdam Amstel M54 Gein
Station Amsterdam Sloterdijk M50 Gein
Station Amsterdam Lelylaan M50 Gein
Station Amsterdam Zuid M50 Gein
Station Amsterdam RAI M50 Gein
Station Duivendrecht M50 + M54 Gein


Metrolijn 52 (Noord/Zuidlijn)
Wilt je met de Noord/Zuidlijn naar Woonmall Villa ArenA? Dat kan, maar je moet dan één keer overstappen.

Richting Zuid
Omdat Woonmall Villa ArenA ten zuiden van Amsterdam is gelegen, zal het vaak het snelste zijn om metro 52 richting station Zuid te nemen. Het eindpunt van deze metro is station Zuid. Op station Zuid ga je met de trap naar beneden. Je hoeft niet door de poortjes en checkt niet uit. Beneden de trap ga je naar links en met de trap of roltrap weer omhoog naar het perron van Metro 50 richting Gein. Metro 50 brengt je vervolgens naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA.

Richting Noord
Wilt je liever via Centraal Station reizen, of bent je per ongeluk in metro 52 richting Noord gestapt? Stap dan op Centraal Station over op metro 54 richting Gein. Metro 54 brengt je vervolgens naar trein- en metrostation Bijlmer ArenA.

Looproute vanuit trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA
Woonmall Villa ArenA is vanaf het station ongeveer 5 minuten lopen. Het is een makkelijke looproute. Verlaat de metro- of trein en loop richting de roltrap- of lift. Als je uit de metro bent gestapt, loop je tegengesteld aan de rijrichting; richting de achterzijde van de metro dus. Ga met de roltrap of lift naar beneden en check uit bij de juiste vervoerder. Voor de trein check je uit bij een poortje van de NS. Als je met de metro bent gekomen, check je uit bij het GVB.
hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 01

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 02

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 03

Na het uitchecken loop je naar links en verlaat je het station via een van de glazen schuifdeuren. Let op dat je naar links loopt de Johan Cruijff Boulevard op. Als je naar rechts loopt kom je in winkelcentrum de Amsterdamse Poort.
hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 04

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 05

Via de Johan Cruijff Boulevard loop je in 5 minuten naar Woonmall Villa ArenA. De Johan Cruijff Boulevard is onder andere herkenbaar aan de grote Pathé Arena IMAX bioscoop en grote MediaMarkt, Decathlon en Prénatal winkels. Blijf aan de linkerzijde van de Johan Cruijff Boulevard lopen, langs de gevels van de Pathé Arena bioscoop en AFAS Live. Woonmall Villa ArenA is voorbij AFAS Live.
hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 06

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 07

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 08

Als je voorbij AFAS Live bent, volg je het voetpad nog een paar minuten. Je ziet Woonmall Villa ArenA recht voor je. Rechts zie je onder andere de grote Prénatal winkel en het voetbalstadion de Johan Cruijff ArenA. De Woonmall is ook aangegeven op een grote groene wegwijzer.
hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 09

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 10

hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 11

Welkom in Woonmall Villa ArenA en geniet van het shoppen!
hoe kom ik bij de woonmall villa arena met het ov openbaar vervoer 12

Route vanuit station Duivendrecht
De foto’s die bij deze route horen kun je hier vinden.
Als je per trein bent aangekomen op station Duivendrecht kun je overstappen op de metro 50 en 54 richting Gein naar metro- en treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA (2 haltes). Er is echter ook een goede wandelroute naar Woonmall Villa ArenA via de Johan Cruijff ArenA. De wandeling naar Woonmall Villa ArenA vanuit station Duivendrecht duurt ongeveer 15 minuten.

Wandelroute
Het station bestaat uit 2 niveaus. Ga helemaal naar beneden en verlaat het station via de trap naar de begane grond. De ArenA staat aangegeven op het blauwe bord onderaan de trap. Zorg dat je uitcheckt bij de juiste vervoerder. Loop bij het verlaten van het station naar rechts.

Steek vóór de grote groene wegwijzer met Johan Cruijff Boulevard links het zebrapad over naar de wandelroute, die begint bij de bushalte en het parkeerterrein Q-Park P+R Stationsplein. Loop tussen het parkeerterrein en de spoordijk door. Nu is het een kwestie van de wandelroute volgen tot je de Johan Cruijff ArenA ziet. Je passeert metrostation Strandvliet aan je linkerzijde.

Vervolg de route naar rechts via het hekwerk van het trainingsveld naar De Passage. Je komt dan langs de Official Ajax Fanshop ArenA en hoofdingang E van het stadion. Aan de overkant zie je het Entreegebouw van De Ziggo Dome. Loop onder het viaduct door. Woonmall Villa ArenA is een paar minuten lopen verder. Een alternatieve route is via het stadionterrein, rechtsom tegen de klok in.

Bus
Woonmall Villa ArenA is ook goed bereikbaar per bus. Busstation Bijlmer ArenA is het belangrijkste busstation voor Amsterdam-Zuidoost (Bijlmer). Streeklijnen uit onder andere Utrecht, Haarlem, Aalsmeer, Weesp, Purmerend, Mijdrecht en Almere vinden er hun eindpunt/tussenstop, evenals diverse stadsdiensten en nachtbussen. Het busstation bevindt zich onder de sporen. Je vindt hier onder andere de volgende bussen:

Stadsbus
44 Diemen
47 Gaasperplas – Holendrecht
66 Diemen – IJburg

Streekbus
49 Gaasperplas – Weesp
120 Holendrecht – Abcoude – Breukelen – Maarssen – Utrecht CS
126 Vinkeveen – Wilnis – Mijdrecht
171 Amstelveen – Aalsmeer
202 Muiden – Naarden P+R Gooimeer – Blaricum Tergooi
209 Muiden – Naarden P+R Gooimeer – Blaricum Tergooi – Laren
255 Haarlem

R-net
300 Amstelveen – Schiphol – Hoofddorp- – Haarlem
323 Muiden – Almere Poort – Almere Stad – Almere Parkwijk
328 Muiden – Almere ‘t Oor – Almere Haven
356 Amstelveen – Haarlem

Laatste update: 12 oktober 2019Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.